Razkrite roke III

Poslovni in humani uspehi 2016/2017

 

Avtorska skupina Oloop je v sodelovanju s Človekoljubnim dobrodelnim društvom UP z Jesenic zaradi uspešnosti predhodnega istoimenskega projekta z delom nadaljevala, saj je ponovno pridobila podporo Evropskega socialnega sklada.

Projekt je bil namenjen ranljivim skupinam ljudi – predvsem priseljencem in invalidnim osebam, živečih na Jesenicah, ter azilantkam iz azilnega doma v Ljubljani – z željo, da jih dodatno izobražuje s področij tekstilnega oblikovanja, ustvarjanja video, trženjskih in prodajnih vsebin, humanitarnega dela in socialnih veščin ter jih na ta način psihosocialno opolnomoči. Večina usposabljanj se je dogajala na Jesenicah v Hiši sreče, nekaj pa tudi v azilnem domu v Ljubljani.

Projekt je temeljil na izkušnjah minulih istoimenskih projektov, a je tokrat poleg tekstilnega oblikovanja dajal več prostora različnim umetnostnim pristopom, kot so gib, igra, gledališka improvizacija, fotografija, video, poezija, in sicer z namenom ustvarjanja sproščene ter ustvarjalne atmosfere na srečanjih.

Zaradi raznolikosti vsebin je gostil bistveno več mentorjev, strokovnih sodelavcev, ustvarjalcev – predstavnici Textile Arts Centra iz New Yorka, novinarko Natašo Briški, igralko Lucijo Ćirović, fotografa Kristjana Jarnija, režiserja Miho Možino, strokovnjaka za socialne veščine Jako Kovača in druge.

Poleg kolekcije vzorčasto kvačkanih volnenih blazin je na projektu nastala serija fotografij, prodajna spletna stran in dokumentarni film, ki so bili predstavljeni na razstavi v Desnem atriju Mestne hiše v Ljubljani.

Upravljanje spletne strani

  Mentorji: Petra Bukovinski, Maša Majce Mesarič, Kristjan Jarni, Tjaša Bavcon Oblikovalki Maša in Petra sta udeleženkam predstavili osnovne principe oblikovanja ter upravljanja popolnoma nove prodajne spletne strani Razkrite roke. Udeleženke so se naučile voditi, upravljati in vnašati podatke v spletno trgovino ter vnašati besedila in fotografije. Tjaša Bavcon je povzela glavne značilnosti spletne strani…

Ustvarjanje video vsebin

Mentorji: Miha Možina, Lucija Ćirović, Alja Sušnik, Tjaša Bavcon, Katja Burger, Kristjan Jarni Zelo pestra usposabljanja so bila namenjena spoznavanju osnovne filmske govorice in pridobivanju osnovnih veščin na področju snemanja zvoka ter slike, maske, fotografije, osvetljevanju in nastopanja pred kamero ter poziranja pred fotoaparatom. Cilj srečanj je bil spoznati proces pridobivanja filmskega materiala za video…

Osnovne promocijske veščine

Mentorji: Nataša Briški, Lucija Ćirović, Špela Strasser, Jasmina Ferček, Faila Pašić Bišić, Tjaša Bavcon Usposabljanja v tem sklopu so bila zelo raznolika. Namenjena so bila prvemu stiku z nastopom v javnosti in neposredni komunikaciji z mediji. Komičarka Lucija Ćirović jih je popeljala v prve vaje nastopanja, gledališke improvizacije in igranja vlog ter s tem krepila…

Trženje in tržno komuniciranje na spletu

Mentorji: Luka Piškurič, Tjaša Bavcon Luka Piškurič je poudaril, da kreativci na Poligonu opažajo, da je vse pogosteje prvi stik kupcev z znamko in njenimi izdelki kar prek spleta in da v množici projektov, ki tekmujejo za pozornost na internetu, ni enostavno izstopati. Zato so udeleženke popeljali v pripravo zanimivih vsebin za spletno mesto in…

oloop-logo
ministrstvo-logo
eu-logo
up-logo

Projekt podpirajo

Projekt podpirajo

Operacijo Razkrite roke 3, humani in poslovni uspehi, sofinancirata Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada (www.eu-skladi.si) in Republika Slovenija. Izvaja se v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020, prednostne naložbe: 9.1 Aktivno vključevanje, vključno s spodbujanjem enakih možnosti in dejavnega sodelovanja ter izboljšanje zaposljivosti, specifičnega cilja: 9.1.3 Preprečevanje zdrsa v revščino oziroma socialno izključenost in zmanjševanje neenakosti v zdravju.